Но как да си купим подходящо бельо

women underwear

Скорошно изследване показва, че много повече от осемдесет% от хората в Америка носят еднакъв вид бельо през в съзнателния си живот. Точно това показва, че голпма чст от хората нямат доверие на марки, като не са чували, не искат да направят експеримент с чисто нови материи и модели, тъй като за повечето хора подбора на чисто нов модел бельо значи дискомфорт при ползването му. Ето няколко полезни препоръки как да си вземете приятно и удобно бельо.

Избирайте си подходящ размер

За да ви е комфортно бельото, то ще трябва да е и подходящия размер за Вас. Бельо, което Ви пристяга, опъва, забива в кожата не е подходящо за Вас. Когато си избирате бельо, бъдете напълно честни със себе си и си вземете Вашия собствен номер, а не малък. Абсолютно никой не иска да си купува бельо в размер XXL или XL, но все пак ако наистина този е вашия, не се срамувайте, правилно си купете този, иначе по цял ден да се усещате неприятно. Не забравяйте, че когато бельото е малък размер от Вашия собствен, то ще Ви пристисква и може би дори ще се вижда много повече, дори и под дрехите.

Непременно търсете добри и качествени материи

Правилния избор на добра материя на бельото е особено важно. Повечето материи могат да допринесат до дискомфорт при ползване. Винаги се спирайте на меки и гладки материи. Мрежестото бельо и бельо от твърда дантела, въпреки, че изглеждат доста привлекателно, биха могли да Ви докарат обриви, да Ви надраскат по кожата и да образуват запотяване. Добър вариант на материи са ликра, кашмир, микрофибър, висококачествен полиестер.

Бельо без шевове

Безшевното бельо се превръща във все по-желано от доста жени по света и у нас. Макар, че до огромна степен не обръщаме внимание на шевовете по бельото, но те много често могат да предизвикат дразнение по кожата, а също да направят и следи. Ето защо често ако можете носете бельо без шевове, като е приятно и от двете страни и е изключително удобно при ползване на впити дрехи.

Грижете се за бельото си

Хубавата грижа за Бельото ви е от прекалено голямо значение за по-дълготраен комфорт. Изпирайте с прах за деликатни материи и абсолютно винаги като можете на ръка. Прочитайте етикета и изпирайте на правилната програма, докато позлвате пералня машина. Дръжте го добре сгънато в шкаф с разделители или чекмеджета. Много важно не преизносвайте вашето бельо. Хвърляйте захабеното си бельо, а не го прибирайте в гардероба. Научно доказано е, че малко след 6 месеца редовно носене бельото е задължително да се заменя с ново, както това важи и за сутиените.