Как правилно да се изберат добавки и витамини

nutrition and supplements
Всички знаем, че това, което ядем, оказва значение върху нашата кожа и тяло

Но ако смятате, че хранителния режим ви може да пропусне някои минерални добавки, които могат да помогнат, ще е нужно да се наваксат.

Не сте точно сигурни реално дали приемате важните витамини или минерали? Твоя лекар или диетолог би могъл точно да ви помогне да разберете. В някои случаи може спокойно да ви извършат тест на кръвта, за да видите нивата на витамин D. Лекарите ще желаят да научат за твоите типични хранителни навици. За да имате дадената информация, записвайте какво ядете и пиете за 1 седмица.
Стъпка 1: Разберете от какво точно се нуждаете
Твоите нужти от калории зависят от:
На колко годинни сте
Различните храни, които приемате
Болестите , които имате
Точно какви здравословни проблеми сте притежавали някога
Например, докато сте изложени на риск от остеопороза, вашият личен лекар би могъл да предпише добавка от калций и витамин D. Ако сте дама, която може да забременее скоро, за вас конкретно ще е важно да приемате фолиева добавка, която помага да спрете много видове дефекти при раждането. Ако случайно бихте искали да подобрите доброто здраве на вашето сърце, планът ви може да включва омега-3.
Крачка 2: Пазарувайте умно
Ползвайте нашите съвети, за да ви помогнат да вземете разумно добавките
Главно получете информация за всичко: Погледнете как може да подейства почти всяка хранителна добавка и нейните нежелани действия и ползи. „Все повече потребителите просто грабват неща от аптеката, понеже са им казали за нея от телевизията или понеже мъже и жени говорят за това“, според Джим Уайт, сертифициран инструктор от Голяма аптечна мрежа. Когато имате съмнения, попитайте Личния си лекар. На много хранителни добавки пише, че вършат чудеца.
Бъдете сигурни, че имате правилните отговори на точно тези 4 конкретни въпроса:
Точно какви са ползите?
Има ли заплаха?
Каква точно е дозата, каквото е нужно да приемем?
Колко време трябва да го приемам?
Въпроси? Обадете се на създаделя на добавката. Те биха могли да дадат отговор на въпроси за съставките и колко да поглъщате.
Крачка 3: Говорете с Вашия личен лекар
Кажете на Твоят лекар какво реално приемате.
Потенциални нежелани реакции: Някоя част могат да попречат на много други лекарствени препарати, които вземата. Примерно, ако пиете разредител на кръвта, не бива да поемаме страшно много К витамин, които може да накара нашата кръв да се сгъсти, казва Кели Причет, работещ в В Сащ. Ако наистина ще ви правят операция, е възможно да спрете приема на омега-3 заради риск от кървене. Вашият лекар е възможно да ви спомогне да намериш точните дози.
Сутрин на гладно или веднага след хапване се пият: Определени витамини и минарали е нужно да се консумират с храненето, а много други на гладно. „Също не е правилно да пиете желязна добавка с прясно мляко, тъй като калций и желязо не работят задено“, според лекар.
Точно колко да пия: Вашият дневен точен прием (DRI) на повечето добавки витамини и минерали главно зависиот вашата конкретна възраст и пол. Добре е да прочетете съдържанието им. Може да се инфомирате за тях в сайта на Vita Sana, виж online 

Може да се промени, в случай, че сте бременна, кърмите, притежавате здравно състояние.
„Доста българи получават 10 пъти повече от DRI“, отбелязва Уайт. „ Това може да е изключително много. Реално е нужно да прецените колко да пиете“, а това обхваща какво точно приемате.
Твоите отговорности: Наложително е да се храните правилно и да сте запознати с реално какво ще поемаме. Също е добра идея да записвате витамините, които приемате и да гледате за негативно действие.