Как да облечете новородено?

Размер 000 е предназначен за бебета от 0-3 месеца, а размер 00 е за бебета от 3-6 месеца.

Някои по-големи новородени може да са готови направо за размер 00. Може да се наложи да запретнете малко ръкавите, но това няма да е дълго.

Размерите варират между различните видове дрехи и производители, така че си струва да сравнявате дрехите с други дрехи, които вече имате, вместо да разчитате само на размера на етикета.

Тъй като бебетата наистина растат много бързо, може да опитате да закупите минималния брой дрехи за всеки размер .

Колко дрехи се нуждаят от новородените?

Ще ви трябват много премени дрехи . Като ръководство, следното ще ви покаже за новородено бебе:

  • шест синглета
  • шест гащеризона
  • два гащеризона за нощно облекло
  • три върха
  • две жилетки или якета (ако е зима)
  • три килима от памучно зайче и три обвивки от муселин (марля)
  • бебешки спален чувал (като алтернатива на обвивките)
  • няколко памучни шапки
  • няколко чифта чорапи.

От какви дрехи се нуждаят новородените?
Дрехите трябва да са удобни, меки и лесни за грижи .

Разтегливите гащеризони, които се закопчават отпред, са най-добри, както и горнищата с пликове с шийки, които са по-лесни за преминаване през главата на бебето. Гащеризони с ципове също могат да направят обличането на вашето бебе бързо и лесно.

Ако търсите да закупите бебешки дрехи, то може да разгледате на https://babyhome.bg/40-Детски-дрехи

Дрехите от памук са добър избор. Памучните дрехи ще поддържат бебето ви по-хладно в горещо време, отколкото дрехите, направени от синтетични влакна. Памукът също измива добре и е нежен срещу чувствителната кожа на вашето бебе.

Също така е важно да внимавате за дрехи с етикет с ниска опасност от пожар. Новородените комбинезони и гащеризони трябва да имат този етикет.

Най-добре избягвайте да купувате дрехи за новородени с мъниста, конци, връзки, връзки и приставки. Те могат да бъдат задушаване рискове и удушаване или задушаване рискове .

Как обличате новородено, за да остане на топло?
Новородените бебета трябва да се държат на топло. Така че в студено време може да е най-лесно да облечете бебето си на пластове. След това можете да сваляте слоеве, когато сте в магазините или на други топли места.

Като ориентир, облечете бебето си в същия брой слоеве, които носите, плюс един допълнителен слой за топлина.

Въпреки че е важно да държите новородените на топло, също толкова важно е бебето ви да не прегрява , особено по време на сън.

А сигурно бебе спален чувал може да бъде добър вариант за обличане на бебето си за легло. Ако трябва да използвате допълнително одеяло, уверете се, че главата или лицето на бебето не могат да се покрият, докато спят. Направете това, като поставите бебето ниско в кошарата, така че краката им да са в долния край. Поставете одеялото сигурно, така че да достига само до гърдите на бебето.

Как да облека новородено
Много новородени изживяват преобличането и събличането. Колкото по-бързи и спокойни сте, толкова по-малко стрес и за вас, и за вашето бебе!

Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат:

Уверете се, че стаята е достатъчно топла, след това поставете бебето си на мека повърхност.
Поставете пелена на бебето си, в случай че бебето прави малко.
Изпънете врата на синглет и, като поддържате главата на бебето, сложете синглета отзад. Внимавайте да не докосва лицето на вашето бебе, докато дърпате предната част над главата на бебето – малките бебета могат да се разстроят много, когато дрехите остъргват лицата им.
Направете обратното, когато се събличате, като отново се опитвате да не позволявате на дрехите да докосват лицето на вашето бебе.